Serres en Lichtstraten

 

Met een serre of lichtstraat krijgt u meer ruimte en licht in uw huis.

Wanneer u besluit een serre te gaan aanbouwen heeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een aantal materialen. Bij “Den Kaat” heeft u dan de keuze uit een houten, een kunststof of een aluminium serre.

Daarnaast is het aan te raden om tevoren na te denken over de plaatsing van uw serre. “Den Kaat” raadt u aan om deze aan de zonkant van uw woning te plaatsen om zodoende optimaal te kunnen profiteren van de warmte die wordt afgegeven door de zon.

 

“Den Kaat” raadt u aan om een minimale oppervlakte van 3m bij 2,5m aan te houden bij de bouw van uw serre. Uit ervaring weten wij dat dit de minimale oppervlakte benodigd is zodat u voldoende ruimte heeft om te kunnen zitten en om in uw serre eventueel planten te plaatsen.

Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u onder het genot van een kopje koffie of thee informeren over onze produkten, of maak een afspraak met één van onze adviseurs om de situatie ter plaatste goed op te laten nemen.

 

 

 

 

Lichtstraten:

Ook wanneer uw woonkamer, slaapkamer of ander ruimte voorzien is van een plat dak heeft “Den Kaat” de oplossing voor u wanneer u in één van deze vertrekken extra lichtinval wilt creëren in de vorm van een lichtstraat.

Standaard bieden we bij “Den Kaat” een tweetal verschillende lichtstraten aan, de lessenaar lichtstraat en de zogeheten “zadeldak” lichtstraat. Van beide lichtstraten volgt nu een korte omschrijving.

 

Lessenaar lichtstraat:

Een lessenaar lichtstraat, ook wel lessenaardak genoemd, is een relatief goedkope oplossing wanneer u meer daglicht tot een bepaalde ruimte in huis wil laten toetreden. Deze lichtstraat wordt door “Den Kaat” in zowel een vrijstaande opstelling aangeboden alsmede in een opstelling waarbij de lichtstraat aan de gevel wordt gemonteerd.

 

Een lessenaar lichtstraat biedt u naast extra lichtinval ook een hoge isolatiewaarde doordat deze lichtstraten zijn voorzien van HR++ glas. Dit glas is bovendien gelaagd, wat betekent dat bij eventuele schade of zelfs breuk de glasplaat niet versplinterd.

Dit type lichtstraat wordt dan ook meestal gebruikt wanneer men extra daglicht wenst te creëren in bijvoorbeeld een aanbouw of serre.

 

Zadeldak lichtstraat:

Een zadeldak lichtstraat is voorzien van een nokconstructie met daaraan vast een aantal liggers naar een basis. Voor het mooiste optische effect wordt er bij een zadeldak lichtstraat vaak voor gekozen om deze op symmetrische wijze te monteren.

 

Ook een zadeldak lichtstraat heeft een hoge isolatiewaarde doordat deze is voorzien van HR++ beglazing, dat net als de lessenaar lichtstraat is gelaagd om zo de veiligheid te kunnen waarborgen bij schade of breuk.

Dit type lichtstraat wordt meestal gebruikt wanneer men extra daglicht wenst te creëren in bijvoorbeeld een plat dak.