Kozijnen

"Den Kaat" WDHL montage levert en monteert diverse soorten kozijnen van verschillende soorten materialen, zoals kunststof, aluminium en hout. Standaard levert "Den Kaat" deze kozijnen met HR++ glas (meerprijs). Kozijnen die daarentegen laag bij de grond zijn gesitueerd zijn wij verplicht veiligheidsglas toe te passen.

 

Kunststof kozijnen:

Kunststof kozijnen hebben als belangrijke kenmerken dat ze bijna onderhoudsvrij zijn. Schoonhouden en zo af en toe de bewegende delen een druppeltje siliconenspray geven. Kunststof kozijnen hebben bovendien een isolerende werking op zowel warmte als op geluid. Kunststof kozijnen zijn zelfdovend en daarnaast nauwelijks ontvlambaar. Kunststof kozijnen zijn bij Den Kaat altijd voorzien van het politie keurmerk  “Veilig Wonen”.

 

 

 

 

 

 

 

Kunststof kozijnen worden door Den Kaat in bijna iedere gewenste RAL-kleur geleverd en  kunnen daarnaast van een Renolit folie met houtnerf worden voorzien, waardoor uw kunststof kozijn niet van een echt houten kozijn te onderscheiden valt. Bovendien is een kunststof kozijn bestand tegen diverse weersomstandigheden.

De voordelen nog eens op een rijtje:

 1. Onderhoudsarm
 2. Hoge isolatiewaarde                                                         
 3. Brandwerend
 4. Vele kleuren mogelijk                
 5. Inbraakwerend

 

Aluminium kozijnen:

Aluminium kozijnen hebben net als kunststof kozijnen de goede eigenschap dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Aluminium biedt de mogelijkheid om dunnere profielen met eventueel extra details te creëren. Dit soort profielen wordt vaak gebruikt tijdens de restauratie van de wat oudere gebouwen om zodoende zoveel mogelijk het oorspronkelijke aanzicht te behouden. Aluminium kozijnen van Den Kaat zijn daarnaast ook nog eens weer- en krasbestendig en bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

 

 

 

 

 

 

Aluminium kozijnen zijn in groot aantal verschillende kleuren verkrijgbaar bij Den Kaat en kan naar uw wens in verschillende kleuren tussen binnen en buiten worden verkregen. Bovendien bieden aluminium kozijnen een veiligere woning doordat aluminium kozijnen een inbraakwerende werking hebben.

 

De voordelen nog eens op een rijtje:

 1. Onderhoudsvriendelijk
 2. Dunnere profielen mogelijk
 3. Weer- en krasbestendig
 4. Verschillende kleuren tussen buiten en binnen mogelijk.
 5. Inbraakwerend
 6. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

Houten kozijnen:

Houten kozijnen hebben naast periodieke schilderwerkzaamheden (niet bij alle type hout) verder weinig onderhoud nodig. Houten kozijnen bieden van nature een warme karakteristieke uitstraling en bieden tevens een goede isolatiewaarde tegen zowel warmte als geluid en wordt afgesloten met een perfecte dichting. Houten kozijnen zijn verkrijgbaar met een politie keurmerk.

 

 

 

 

 

 

 

Houten kozijnen zijn bij Den Kaat in een transparante, een natuurlijke of in één van de vele andere kleuren verkrijgbaar en zijn uiteraard in een andere kleur over te schilderen. Heeft u liever uw kozijn nog zonder kleur dan biedt Den Kaat de mogelijkheid om uw kozijn enkel voorbehandeld bij ons af te nemen.

 

Daarnaast bieden houten kozijnen u de mogelijkheid bij een kleine beschadiging, een rotte plek of scheurtje om deze beschadigde stukken te vervangen door een nieuw stuk passend hout (van dezelfde houtsoort) waardoor u nog jaren kunt genieten van uw houten kozijnen.

 

De voordelen nog eens op een rijtje:

 1. Onderhoudsvriendelijk
 2. Geeft een warme en karakteristieke uitstraling
 3. Hoge isolatiewaarde voor warmte en geluid
 4. Natuurlijke vocht- en warmteregelaar
 5. Makkelijk overschilderbaar
 6. Kleine reparaties vrij eenvoudig uit te voeren
 7. Verkrijgbaar met politie keurmerk