Schuifpuien en vouwwanden

Ook voor de aankoop van een nieuwe schuifpui bent u bij “Den Kaat” aan het juiste adres. Een schuifpui biedt u de mogelijkheid om uw woning groter te laten aanvoelen doordat een schuifpui uw woning en tuin op subtiele wijze laat samenvloeien tot één geheel. Bovendien is een schuifpui in de meeste gevallen ook nog eens plaatsbesparend, waarneer u bijvoorbeeld geen ruimte heeft voor 2 openslaande deuren dan kan een schuifpui voor u misschien wel uitkomst bieden.

 

Bij “Den Kaat” heeft u dan de keuze uit drie soorten materiaal voor uw schuifpui, kunststof, hout of aluminium.

 

 

Kunststof schuifpui:

 

Een kunststof schuifpui wordt tegenwoordig meer en meer gebruikt op zowel nieuwbouw woningen met een moderne uitstraling als op oudere woningen met een meer klassieke uitstraling. Dit komt omdat een kunststof schuifpui tegenwoordig van een Renolit folie met houtnerf kan worden voorzien waardoor de schuifpui een minder strakke uitstraling krijgt.

 

 

 

 

Een kunststof schuifpui is onderhoudsarm, heeft een zeer lange levensduur en is daarnaast ook nog eens zeer duurzaam. Ook de isolatiewaarden van een kunststof schuifpui zijn in combinatie met hoogrendementsbeglazing (HR++) meer dan uitstekend. Een schuifpui gemaakt van kunststof is bovendien zeer sterk waardoor een kunststof schuifpui inbraakwerend is.

 

De voordelen nog eens op een rijtje:

 

 1. Toepasbaar op zowel oudere als op nieuwere woningen.

 2. Bijna geheel onderhoudsvrij.

 3. Duurzaam.

 4. Goede isolatiewaarde mogelijk.

 5. Inbraakwerend.

 

 

Aluminium schuifpui:

 

Een aluminium schuifpui kenmerkt zich vooral door zijn strakke uitstraling en wordt voornamelijk gebruikt bij woningen met een modern karakter. Doordat aluminium van nature een zeer licht materiaal is zal het schuiven van de schuifpui erg gemakkelijk en soepel verlopen.

 

Een aluminium schuifpui is net als een kunststof schuifpui onderhoudsarm en zeer duurzaam. Aluminium is bovendien een zeer sterk materiaal dat niet snel zou beschadigen. Daarnaast is een aluminium schuifpui ook nog eens brandwerend.

 

 

Enige nadeel dat een aluminium schuifpui heeft in vergelijking met bijvoorbeeld een kunststof schuifpui is dat de isolatiewaarde een stuk lager zal zijn.

 

De voordelen nog eens op een rijtje:

 

 1. Strakke uitstraling, ideaal voor moderne woningen.

 2. Gemakkelijk en soepel te verschuiven door lichte materialen.

 3. Bijna geheel onderhoudsvrij.

 4. Duurzaam.

 5. Brandwerend.

 

Type schuifpui:

Er zijn verschillende type schuifpuien verkrijgbaar bij “Den Kaat”. Het meest bekende type is de hef-schuifpui. Bij dit type schuifpui wordt voor meer gebruiksgemak een hefboom meegeleverd. Zodat wanneer u de greep naar de zijkant draait de hefboom de schuifpui optilt en u de schuifpui gemakkelijk over de rails kunt schuiven.

 

U kunt er ook voor kiezen om uw schuifpui af te sluiten door middel van een kruk en een deursluiting. “Den Kaat” biedt u dan de mogelijkheid om hier een meerpuntsluiting in te plaatsen waardoor dit type schuifpui in hoge mate inbraakwerend is.

 

Als laatste mogelijkheid biedt “Den Kaat” u de zogeheten kiep-schuifpui. Dit type schuifpui kunt u op de kiepstand zetten om uw woning van frisse lucht te voorzien of u kunt de vleugel opzij schuiven. U kunt uw schuifpui eenvoudig in één van deze twee standen zetten door de hendel ofwel een kwartslag te draaien, ofwel deze hendel naar boven te draaien.

 

“Den Kaat” kan u elk type schuifpui in zowel kunststof, aluminium als hout leveren, maar ook monteren.

   

 
Solarlux Vouwwanden:

Bent u op zoek naar een wand die u volledig kunt open zetten? Dan heeft “Den Kaat” voor u de ideale oplossing met een vouwwand van het merk Solarlux. Het grote voordeel dat een vouwwand heeft boven een schuifpui is dat deze volledig geopend kan worden, en zowel naar links als naar rechts kan worden gevouwen. De meeste vouwwanden bestaan uit drie, vier, vijf of zes gedeelten die weer gecombineerd kunnen worden met een draaikiepdeur om zodoende een extra ventilatiemogelijkheid te creëren. Een Solarlux vouwwand biedt voor u een ruime verbinding tussen uw woning en uw tuin.
Iedere Solarlux vouwwand wordt door “Den Kaatop maat voor u geleverd. U heeft bij “Den Kaat” de keuze uit een aantal verschillende materialen voor uw Solarlux vouwwand. Dit zijn aluminium, hout of een combinatie van deze twee materialen. Daarnaast heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende uitvoeringen, formaten en kleuren.
Daarnaast biedt een vouwwand van Solarlux een optimale isolatie, een hoge inbraakwerendheid en zijn alle vouwwanden van Solarlux zeer eenvoudig te bedienen.

Wanneer u voor een vouwwand van Solarlux kiest dan kiest u voor een produkt dat superieure kwaliteit combineert met een optimaal comfort.
Klik hier voor meer informatie over Solarlux vouwwanden.

Klik hier voor nog meer voorbeelden van Solarlux vouwwanden en laat u inspireren.